marți, 4 martie 2008

PNL = PSD second-hand

In goana-i dupa cadre de nadejde care sa duca partidul din victorie in victorie la alegeri, Nini Sapunaru a reusit sa transforme PNL intr-un PSD second hand. Oricine are curiozitatea sa inventarieze numele celor numiti de Sapunaru in functii de conducere in partid, va constata acest lucru. Locul liberalilor adevarati, cu vechime in partid, a fost luat de parveniti proveniti in principal din PSD. Indivizi pe care Oprisan i-a dat afara ori care, din oportunism, s-au lepadat de social-democrati, si-au gasit locul de-a dreapta si de-a stanga lui Nini.

Catalin Popescu a fost vicepresedinte al CJ in mandatul PDSR (1992-1996), fost deputat PSD, asociat in Seven Stars cu Oprisan si Prunache, sub umbrela ocrotitoare a lui Nicu Giurgea, consilier personal al lui Miron Mitrea. A devenit liberal dupa ce a fost trimis la plimbare de Oprisan, in 2006.

Fervronia Stoica, fosta presedinte la organizatia de femei a PSD Vrancea, senator PSD, a venit langa Sapunaru dupa un stagiu de cateva luni la PNG.

Constantin Buza, PDSR-ist convins pana in 1997, dupa alegeri cand s-a retras un pas in spate. La alegerile din 1996, se spune ca a scos pistolul si a amenintat mai multi reprezentanti ai CDR, intr-o sectie de votare. A mai avut o tentativa de migrare la PNL, in 1997, insa nu a fost acceptat de conducerea de atunci a partidului. Senator PSD, prefect PSD, sef al Casei Judetene de Asigurari Vrancea, numit de PSD. A plecat impreuna cu Fevronia Stoica la PNG si de acolo la PNL.

Romeo Paul Postelnicu, prefect PDSR in perioada 1992 –1995, secretar al Consiliului Judetean, numit de PDSR, intre 1995-2000, ministru secretar de stat PSD, presedinte al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, in Guvernul Nastase, 2000 –2004. S-a inscris in PL-D dupa ce s-a retras de la Consiliul Judetean, in 2006, unde a indeplinit functia de secret. De cateva luni s-a inscris in PNL, pentru care urmeaza sa candideze la Primaria Focsani.

Doina Fodoreanu, consilier local PSD, din 2000, viceprimar PSD in perioada 2002 – 2004, consilier local PSD dupa 2004. A demisionat in 2005 din PSD, a trecut pentru putina vreme pe la conservatori, dupa care s-a regasit in PNL alaturi de Nini Sapunaru si ceilalti colegi social-democrati.

La loc de cinste Nini Sapunaru tine si cativa consilieri judeteni, fosti PSD, luati la pachet in 2006: Jalova Racovita, Ciprian Stroia si Enache Mandrescu.

Pe langa cei enumerati mai sus, proveniti direct din PSD, conducerea PNL Vrancea este formata in marea sa majoritate din fosti membri ai Aliantei pentru Romania, formatiune infiintata in 1997 de Teodor Melescanu, prin desprinderea unei aripe din PDSR. Acestia, Neculai Latcan, Eduard Lambrino sau Catalin Busca, se adauga pesedistilor cu acte in regula care si-au gasit locul langa Nini Sapunaru.

Vicepresedintele Romeo Seciu, provine din aripa Manolescu, fuzionata cu PNL prin 1998 sau 1999. Nici macar noul simbol al luptei anti-PSD din PNL Vrancea, Valerica Zamfirescu, primarul din Slobozia Bradului nu este liberal pur sange. In 2000, el si-a incercat norocul in PSD, dorind sa candideze la primarie din partea acestei formatiuni, insa a fost refuzat de Oprisan.

Ultimul mohican liberal, fara a-l lua in calcul pe Nini Sapunaru, este Anisoara Aioanei, presedinta organizatiei de femei, mama deputatului PNL de Buzau, George Scutaru. Restul liberalilor autentici au fost inlaturati de Sapunaru de teama sa nu-i ia locul ori s-au orientat spre alte partide - PD-L.
Avand in vedere ca cei mai multi dintre cei enumerati (daca nu toti) se vor regasi pe listele electorale, intrebarea pe care si-o pune orice simpatizant al liberalilor este: „Eu cu cine votez?“

Niciun comentariu: